Individuele begeleiding

Wat is individuele begeleiding

“Mijn dochter is enorm gegroeid in haar zelfvertrouwen sinds Marloes haar anderhalf jaar geleden is gaan begeleiden. Je ziet aan haar dat het helpt dat ze alles met Marloes kan bespreken. Van contacten met vriendinnen tot problemen op school.”

Moeder van een dertienjarig meisje met autisme

Het beste uit jezelf halen

Individuele begeleiding geeft net dat extra steuntje in de rug aan iedereen die dat nodig heeft. Bijvoorbeeld om een vaardigheid te leren, een probleem op te lossen of een uitdaging aan te gaan. Thuis, op school of in de ‘grote buitenwereld’. Uitgangspunt is dat we samen kijken naar de situatie en een overzichtelijk plan opstellen. Met een helder doel voor ogen, waar we samen naartoe gaan werken.

Individuele begeleiding kent vele vormen. Van probleemsituaties evalueren en uitspelen in een rollenspel tot het oefenen van zeer praktische vaardigheden. Denk hierbij aan het leren plannen, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer zodat de zelfstandigheid wordt vergroot. Vanuit een veilige basis stimuleer ik mijn cliënten om het beste uit zichzelf te halen!